Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü

MATACİNO

Türkçe Sözlük Anlamı

osmanlı (I)
1. sıfat, isim 1299 yılında Osman Gazi tarafından Anadolu’da kurulan, Asya, Avrupa, Afrika kıtalarında hüküm sürdükten sonra Birinci Dünya Savaşı’nın bitiminde sona eren Türk devletinde yaşayan kimse; Osmani
2. sıfat Bu halklardan olan kimse; Osmani
"O, eski defterleri çoktan kapatmış, Osmanlıya kucağını açmıştı." - Tarık Buğra
3. sıfat, sıfat Düşündüğünü çekinmeden, açıkça söyleyen, bulunduğu toplulukta yetki sahibi olan
"Benim bildiğim Osmanlı kadınlar dobra dobradır." - Necati Cumalı
"Benim bildiğim Osmanlı kadınlar dobra dobradır." - Necati Cumalı
Birleşik Kelimeler (4)
Osmanlı kadınıOsmanlı lalesiOsmanlı tokadıOsmanlı Türkçesi
Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü bulmacada nedir?

"Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü" bulmacalarda sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir bulmaca sorusudur. Kayıtlarımızda cevap olarak kullanabilecek1 kayıt bulunmuştur. Yeni oluşturmaya başladığımız bulmaca arşivine göre "Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü" terimi 0 defa bulmacalarda cevap olarak kullanılmıştır. Bu rakamlar sadece belli bir tarihten geçerli olarak tutulmaya başlanmıştır.

Bulmacalarda da karşılaşabileceğiniz "Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü" sorusuna cevap olarak "MATACİNO" yanıtları verilebilir.

Eğer aradığınız cevabı hala bulamadıysanız, yandaki alakalı soruları inceleyebilirsiniz.

IstatistikDeger
Cevap Sayısı1
Bulmacada Çıkma SıklığıBilinmiyor
Kelime Sayısı21
Harf Sayısı162
Osmanlı Şenliklerinde Görülen, Katılanların Alın Ve Yüzlerini Siyaha Boyadıktan Sonra Başlarına Sarı Bir Mendil Sardığı, Ayaklarına Küçük Ziller Taktığı Dans Türü | Bulmaca Sözlüğü