Kimi akıl hastalarında yangın çıkarmaya duyulan aşırı istek

PİROMANİ

Türkçe Sözlük Anlamları

akılklı (I)
Arapça ʿaḳl
1. sıfat, isim Düşünme, anlama ve kavrama gücü; us
"Akıl olmazsa para hiçbir işe yaramazdı. İşte arkadaşlarının hâli!.." - Ömer Seyfettin
2. sıfat Herhangi bir konuda salık verilen yol
"Dilâver Ağa, ‘denize düşen usturaya sarılır’ hesabı, bu aklı beğenmiş oldu." - Kemal Tahir
3. sıfat Bir şeyi başka bir şeyden ayırt etme gücü
"Şimdiki aklım olsaydı bu dükkânın yerine aç bir kahve!" - Ahmet Kutsi Tecer
4. isim, ruh bilimi bellek
"Hâlâ aklımda o tufan yağmuru." - Cahit Sıtkı Tarancı
Atasözleri, Deyimler ve Kalıp Sözler (111)
akla (veya akıllara) durgunluk (veya şaşkınlık) vermekakla fenalık vermekakla gelmekakla gelmemekakla gelmeyen başa gelirakla hayale gelmemekakla sığar gibiakla sığmamakaklı almamakaklı başa yaş getiriraklı başka yerde olmakaklı başına gelmekaklı başından gitmekaklı bir (veya beş) karış yukarıda (veya havada) olmakaklı bir yerde olmakaklı bokuna karışmakaklı dağılmakaklı durmakaklı ermekaklı fikri bir şeyde olmakaklı gitmekaklı kalmakaklı karışmakaklı kesmekaklı kesmemekaklı sonradan gelmekaklı takılmakaklı yatmakaklı zıvanadan çıkmakaklı çıkmakaklıma gelen başıma geldiaklın süzgecinden geçirmekaklın yolu birdiraklına bir şey gelmekaklına bir şey gelmesinaklına düşmekaklına esmekaklına geleni işleme, her ağacı taşlamaaklına geleni söylemekaklına geleni yapmakaklına gelmekaklına getirmekaklına koymakaklına mukayyet olmakaklına sığdırmakaklına sığmamakaklına takmakaklına turp sıkayımaklına tüküreyimaklına uymakaklına yatmakaklına yelken etmekaklına şaşayım (veya şaşarım)aklında kalmakaklında olsun (veya kalsın!)aklında tutmakaklından geçirmekaklından geçmekaklından zoru olmakaklından çıkarmamakaklından çıkmakaklınla bin yaşaaklını (bir şeyle) bozmakaklını başka yere vermekaklını başına almak (veya toplamak veya devşirmek)aklını başından almakaklını devşirmekaklını karıştırmakaklını kaçırmakaklını kullanmakaklını oynatmakaklını peynir ekmekle yemekaklını takmakaklını yormakaklını çalmakaklını çelmekaklını şaşırmakaklının ayarını bozmakaklının bir köşesine yazmakaklının köşesinden geçmemekaklının terazisi bozulmakaklının ucundan bile geçirmemekakıl akıl, gel çengele takılakıl akıldan üstündürakıl almakakıl almamakakıl alır gibi değilakıl bırakmamakakıl danışmakakıl durdurmakakıl erdirememek (veya ermemek)akıl erdirmekakıl ermekakıl etmekakıl havsala almamakakıl için yol (veya tarik) birdirakıl işi değilakıl kişiye sermayedirakıl para ile satılmazakıl sır ermemekakıl terelelli (olmak)akıl var, izan (veya mantık veya yakın) varakıl vermekakıl yaşta değil baştadırakıl yürütmekakıl öğretmekakılda kalmakakılda tutmakakıldan çıkarmakakıldan çıkmakakılları pazara çıkarmışlar, herkes yine kendi akılını almış (veya akıllar gelin olmuş, herkes kendininkini beğenmiş)
Birleşik Kelimeler (32)
akılalmazakıl defteriakıl dışıakıl dişiakıl doktoruakıl hastanesiakıl hastasıakıl hocasıakıl kârıakıl kethüdasıakıl kumkumasıakıl kutusuakıl küpüakıl zayıflığıakıldan yoksunakıllara sezaakıllara şifaakıllara zararakıllara ziyankoyma akıloyma akılakla yakınakla yatkınakla zararakla ziyanaklı başındaaklıevvelaklı kıtaklıselimaklı sıraaklı tam ayaraklı yetik
piromani (I)
Fransızca pyromanie
1. sıfat, isim Yangın çıkarma hastalığı
yangın (I)
1. sıfat, isim Zarara yol açan büyük ateş
"Yangın yaklaştığı için yaverleri ve dostları telaşta idi." - Falih Rıfkı Atay
2. sıfat Hastalıkta ateş
3. zarf, mecaz Tutkunun verdiği coşkunluk
4. sıfat, sıfat Düşkün, âşık olan
"Haydi ben kumar yangınıyım fakat senin vaziyetin benimkinden daha vahim." - Mahmut Yesari
"Haydi ben kumar yangınıyım fakat senin vaziyetin benimkinden daha vahim." - Mahmut Yesari
Atasözleri, Deyimler ve Kalıp Sözler (5)
yangın bacayı sarmakyangına körükle gitmekyangına vermekyangından mal kaçırır gibiyangını körüklemek
Birleşik Kelimeler (11)
yangın bombasıyangın çıkışıyangın hortumuyangın kulesiyangın merdiveniyangın musluğuyangın sigortasıyangın söndürücüyangın topuyangın tulumbasıyangın yeri
Kimi akıl hastalarında yangın çıkarmaya duyulan aşırı istek bulmacada nedir?

"Kimi akıl hastalarında yangın çıkarmaya duyulan aşırı istek" bulmacalarda sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir bulmaca sorusudur. Kayıtlarımızda cevap olarak kullanabilecek1 kayıt bulunmuştur. Yeni oluşturmaya başladığımız bulmaca arşivine göre "Kimi akıl hastalarında yangın çıkarmaya duyulan aşırı istek" terimi 0 defa bulmacalarda cevap olarak kullanılmıştır. Bu rakamlar sadece belli bir tarihten geçerli olarak tutulmaya başlanmıştır.

Bulmacalarda da karşılaşabileceğiniz "Kimi akıl hastalarında yangın çıkarmaya duyulan aşırı istek" sorusuna cevap olarak "PİROMANİ" yanıtları verilebilir.

Eğer aradığınız cevabı hala bulamadıysanız, yandaki alakalı soruları inceleyebilirsiniz.

IstatistikDeger
Cevap Sayısı1
Bulmacada Çıkma SıklığıBilinmiyor
Kelime Sayısı8
Harf Sayısı59