Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi

BELİ

KÖROĞLU

Türkçe Sözlük Anlamları

beli (I)
Farsça belī
1. sıfat, ünlem evet
dağ (I)
1. sıfat, isim Yer kabuğunun çıkıntılı, yüksek, eğimli yamaçlarıyla çevresine hâkim ve oldukça geniş bir alana yayılan bölümü; cebel (II)
dağ (II)
Farsça dāġ
2. sıfat, isim Kızgın bir demirle vurulan damga, nişan
3. sıfat İyileştirmek için vücudun hastalıklı bölümüne kızgın bir araçla yapılan yanık
4. zarf, mecaz Büyük üzüntü, acı
Atasözleri, Deyimler ve Kalıp Sözler (18)
dağ (veya dağlar) gibi (veya kadar)dağ (veya dağları) devirmekdağ ardında olsun da yer altında olmasındağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmazdağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşurdağ doğura doğura bir fare doğurmuşdağ ne kadar yüce olsa yol üstünden aşardağ yürümezse abdal yürürdağa kaldırmakdağa çıkmakdağda bağın var, yüreğinde dağın vardağda büyümüşdağda gez belde gez, insafı elden bırakmadağdan gelip bağdakini kovmakdağlara düşmekdağlara taşlaradağların misafir aldığı mevsimdağların şenliği (veya gelin anası)
Birleşik Kelimeler (52)
dağ adamıdağ alasıdağ anasıdağ armududağ aslanıdağ ayısıdağbaşıdağ başıdağ bayırdağ bilimidağ birliğidağ çamıdağ çayıdağ çayırıdağ çileğidağ dalak otudağ elmasıdağ eriğidağ eteğidağ evidağ gölüdağ havasıdağ iklimidağ isketesidağ ispinozudağ kavağıdağ keçisidağ kedisidağ kestanesidağ kırlangıcıdağ koludağ köyüdağ lalesidağ merasıdağ nanesidağ oluşudağ otlağıdağ reyhanıdağ serçesidağ servisidağ sıçanıdağ taşdağ tavuğudağ topudağdan inmedağlar anasısıradağyanardağbuz dağıHüt DağıKafdağıgözdağı
köroğlu (I)
1. sıfat, isim Kocanın karısına verdiği ad
"Benim köroğlu yamandır. Üç tavuk besler bizim gecekondunun önünde, bir kafes içinde." - Necati Cumalı
"Benim köroğlu yamandır. Üç tavuk besler bizim gecekondunun önünde, bir kafes içinde." - Necati Cumalı
Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi bulmacada nedir?

"Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi" bulmacalarda sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir bulmaca sorusudur. Kayıtlarımızda cevap olarak kullanabilecek2 kayıt bulunmuştur. Yeni oluşturmaya başladığımız bulmaca arşivine göre "Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi" terimi 0 defa bulmacalarda cevap olarak kullanılmıştır. Bu rakamlar sadece belli bir tarihten geçerli olarak tutulmaya başlanmıştır.

Bulmacalarda da karşılaşabileceğiniz "Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi" sorusuna cevap olarak "BELİ", "KÖROĞLU" yanıtları verilebilir.

Eğer aradığınız cevabı hala bulamadıysanız, yandaki alakalı soruları inceleyebilirsiniz.

IstatistikDeger
Cevap Sayısı2
Bulmacada Çıkma SıklığıBilinmiyor
Kelime Sayısı5
Harf Sayısı48
Ankara-Afyonkarahisar Karayolunda Bir Dağ Geçidi | Bulmaca Sözlüğü